Activiteiten en doelstellingen

De doelstelling van de Stichting evenementen Commissie is het stimuleren van aktiviteiten in Vijlen en promotie van het dorp buiten Vijlen.

Jaarlijks wordt door de Stichting Evenementen Commissie een grote jaarmarkt/braderie "De Koelmarktfeesten" georganiseerd, Verder ondersteuning van de van drie Vijlense zomeravondfeesten, Organisatie van de St. Maartensoptocht en de jaarlijkse uitreiking van de Vijlen- promotieprijs sinds 1992 aan een persoon, vereniging of organisatie die het dorp Vijlen op een bijzondere manier onder de aandacht weet te brengen, diverse financieële ondersteuning van vijlense activiteiten in het algemeen en goede doelen die een speciale betekenis voor het dorp Vijlen hebben. In de loop van 2005 is de Evenementencommissie een convenant aangegaan met de gemeente waarbij de Evenementencommissie zowel het beheer van het evenemententerrein de Koel als ook de intermediair voor de verenigingen zal zijn.

De Stichting Evenementen Commissie steunde in het verleden onder meer: onderhoud kerkverlichting, investeringen in de Koel, speeltoestellen school, versiering wegkruisen, mariabeeld, herdenkingsmonument mariabeeld, buks en kogelvanger St Josef, mamelisserhoevefeesten, bondsfeest St. Josef, jubileum carnavalsvereniging, jubileum voetbalvereniging, kindervakantiewerk, bijdrage instrumenten St. Martinus, carnavalskleding JONE-jeugdcarnaval, paaskransen wegkruisen, diverse jubileumfeesten verenigingen, restauratie kerk, oranjecomite, de promotieprijzen sinds 1992, etc.

De activiteiten van de Stichting Evenementencommissie worden georganiseerd door een kleine groep mensen die samen de leden van de Stichting vormen nl.: Wilfred Nijssen, Roger Plummen, Astrid van der Scheer, Arno Eijmael , Wiel Dritty, Beppie Schins, Mathieu Gulpen, Alfons Severijns, Bettie Mullenders, Monique Deliege, Angelica Niks,Viktor Terpstra en Pascal Meurders.

 

Vrijwilligers en medewerkers voor diverse activiteiten zijn welkom.